Jordskokkesuppe med ingefær

Nem jordskokkesuppe med ingefær

Damp evt. lidt hvid fisk og tilsæt den ved serveringen, så har du en lækker fiskesuppe.

4 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 400 g eller 8 mellemstore jordskokker
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1-2 tsk. madraskarry
  • 1 porre
  • 1 stort æble
  • 1 fed hvidløg
  • 1 cm ingefær
  • 1-2 spsk. lime eller citron
  • ¾ l grøntsagsbouillon
  • 1 dåse koksmælk
  • Salt og peber
  • Evt. jordskokchips som pynt

Sådan laver du nem jordskokkesuppe

  1. Rens jordskokkerne, skær dem i tern, og rist dem i olie.
  2. Hak og tilsæt porre, æble, hvidløg og ingefær.
  3. Tilsæt karry, og rist videre 3-4 minutter.
  4. Tilsæt bouillon, og lad suppen småkoge ca. 20 minutter, til jordskokkerne er helt møre.
  5. Hæld kokosmælk i suppen, og kog godt igennem. Blend, og smag til med salt og peber.

Fakta

Opskriften er fra bogen "Mad til glade tarme - bedre bakteriebalance på 4 dage" af Søren Lange & Mette Bender, Lindhardt & Ringhof