Karbonader med marinerede løg
Elsket klassiker med ekstra krydderier.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Koge-/stegetid: ca. 10 min
- 2 rødløg
- ½ dl æbleeddike
- ¼ tsk. salt
- peber
- 500 g hakket kalve- eller svinekød (eller en blanding)
- 1 tsk. tørret timian
- 1 tsk tørret oregano
- 1 spsk smør (eller olivenolie)
- 3 dl bouillon
- 2 tsk. majsstivelse
- Tilbehør:
- 1 lille bundt persille (finthakket)
- 500 g grønne bønner
- 1 kg kogte, pillede aspargeskartofler
- Skær løgene i så tynde skiver som muligt. Rør dem sammen med eddike, salt og peber i en skål og lad dem trække. Rør i dem af og til, mens resten af maden laves.
- Ælt kødet sammen med timian og oregano og form det til 4 karbonader.
- Varm smør op på en pande og brun karbonaderne på begge sider. Krydr med salt og peber. Skru ned til middel varme og steg karbonaderne i 3-4 min. på den ene side. Vend dem om, og tilsæt bouillon. Lad karbonaderne simre i bouillonen i 4 min.
- Opløs majsstivelse i ½ dl vand, og jævn sovsen. Smag til med salt og peber.
- Hæld lagen fra løgene og vend dem med persille.
- Servér karbonaderne med marinerede løg, kogte bønner, kartofler og sovs.