Lun svampe-valnøddepaté
Opskriften er fra Tina Scheftelowitz’ og Christine Bille Nielsens bog Vegetarisk vellyst. Retten er en nyfortolkning af Varm champignonpaté fra Karolines Køkken 3, 1986.
4
Ingredienser
- 1 dl hel quinoa (3 dl kogt)
- 1¾ dl vand
- salt
- 50 g valnøddekerner
- 300 g løg
- 500 g blandede svampe
- 1 spsk olivenolie + til pensling
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk hakket frisk estragon eller 1 spsk tørret
- 2 æg
- 1 dl græsk yoghurt 10%
- 1½ tsk salt
- friskkværnet peber
- Til servering: En sprød salat og evt. en yoghurtdip.
Sådan laver du svampe-valnøddepaté
- Skyl quinoaen i en sigte i koldt vand. Kog den under låg med vandet i 10 min., tag gryden af varmen, vend salt i og lad det trække i 10 min. under låg. Lad quinoaen køle af. Hak valnødderne groft. Rist dem på en tør, varm pande, til de er let gyldne. Ryst panden undervejs. Pil og hak løgene fint.
- Skyl champignonerne under rindende vand. Tør andre svampe fri for jord med køkkenrulle. Hak svampene fint. Steg løgene i olien ved høj varme i ca. 5 min., rør undervejs, tilsæt svampene og steg videre i ca. 10 min., til svampene er tørre og ristede. Tag svampene af varmen, kom dem i skål og vend med quinoa, valnødder, presset hvidløg, estragon, æg, yoghurt, salt og peber.
- Kom blandingen i et ildfast fad på ca. 15 x 20 cm, der er smurt med lidt olie. Blandingen er her ca. 3 cm høj – hvis den er højere, skal den blot bage lidt længere tid. Bag den i ovnen ved 175° (ej varmluft) i ca. 30 min., til patéen er fast ved et let tryk.
- Prøv også Karolines indbagte svinemørbrad med hasselbackkartofler