Karry-kartoffelsalat med ærter og bacon
Klassiker på sommerfrokostbordet, hvor de (helt!) nybælgede friske ærter gør hele forskellen
Ingredienser
- 750 g kartofler
- 2 dl cremefraiche 18 %
- 1 tsk karry
- salt og peber
- 1 tsk dijonsennep
- ½ dl basilikum, finthakket
- 2 spsk rødløg, finthakket
- 1½ dl små friske nybælgede ærter
- 150 g bacon
- lidt olivenolie til stegning
- 1 lille håndfuld basilikumblade til pynt
Sådan laver du karry-kartoffelsalat:
- Skræl og kog kartoflerne møre, og skær dem efterfølgende i grove stykker. Hvis du bruger små nye kartofler, skal de blot skrubbes, koges og halveres.
- Rør cremefraiche sammen med karry, salt, peber, dijonsennep, basilikum, rødløg og ærter.
- Skær bacon i små stykker, og steg det sprødt på en pande med lidt olivenolie.
- Bland kartoflerne i karrydressingen, og drys med ristet bacon og basilikumblade.