Kartoffelsuppe med pesto
3
Ingredienser
- 750 g kartoffel
- 1½ porre
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk olivenolie
- 1 l grøntsagsbouillon eller vand
- 1½ dl piskefløde
- salt og peber
- lidt citronsaft
- ½ bundt bredbladet persille
- 1 bundt eller potte basilikum
- 1½ spsk pinjekerner
- 1 dl olivenolie
- ½ fed hvidløg, skåret i tynde skiver
- 2½ spsk revet parmesan
- salt og peber
- 1 spsk citronsaft.
- Tilbehør: Groft eller grillet brød
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker. Rens porrerne og snit dem i tynde skiver (brug kun den hvide del). Steg porrer og hvidløg ved svag varme i olie nogle minutter. Tilsæt kartofler, grøntsagsbouillon eller vand, og læg låg på gryden. Kog i ca. 25-30 min., indtil det er mørt.
- Pluk persille og basilikum fra stilkene. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande. Kom persille, basilikum, pinjekerner, olivenolie, hvidløg, parmesan, lidt salt, peber og citronsaft i en blender eller foodprocessor og blend til det har en konsistens af pesto.
- Blend suppen med piskefløde og krydr med salt, peber og lidt citronsaft. Kkog suppen yderligere i 2-3 min. ved svag varme.
- Anret den varme suppe i suppeskåle med en skefuld pesto på toppen og servér brød til.
- Tid: 35-40 min.