Kastanjebrød
Kastanjemel indeholder sunde flerumættede fedtstoffer og intet gluten. Kastajnemel har en aromatisk sødmefuld smag. Du kan få det i specielbutikker, særligt med italienske varer.
1
Ingredienser
- 10 g gær
- 1 tsk salt
- 1 tsk olivenolie
- 1 liter koldt vand
- 1 kg speltfuldkornsmel
- ½ kg kastanjemel
- 1 dl hvedemel
Sådan laver du kastanjebrød
- Dag 1. Bland gær, salt og olie og vandet. Tilsæt halvdelen af spelmelet og bland godt.
- Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, mens du ælter brødet. Ælt yderligere i 5 minu efter du har tilsat alt melet. Hæl dejen i 2 olierede forme og sæt dejen i køleskabet, hvor det hviler til dagen efter.
- Dag 2: Tag brødet ud ca. 30 min før det skal bages. Sæt ovnen på 225 grader og bag brødet i 30 min, hvorefter du skruer ned til 200 grader. Bag brødet yderligere i 20 – 25 min.
- Tag brødet ud af formen og lade det køle af på en rist.
- 1 skive kastanjebrød: 160 kcal.
- Se også opskrift på Kamutboller.
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter.
- Nøgleord til denne opskrift: brød, franskbrød, kastanjer, kastanjebrød, opskrift.