Klassisk kærnemælkskoldskål
Koldskålen er en klassiker, når temperaturen siger – og den bliver kun bedre af at du laver den selv. Dejlig som mellemmåltid eller en let dessert.
Koldskål til 7 personer
Total:20 minutter
Ingredienser
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 6 spsk flormelis eller efter smag
- korn fra 1 vaniljestang
- skal og saft af 1 økologisk citron
- 4 dl ymer
- 1 l økologisk kærnemælk
- ½ l fløde
Sådan laver du kærnemælkskoldskål
- 1. Pisk æggeblommerne med flormelis og vaniljekorn til massen er tyk og cremet. Vend resten af ingredienserne undtagen fløden i.
- 2. Pisk fløden til let flødeskum og vend en tredjedel i koldskålen. Lad koldskålen stå koldt, indtil servering
- 3. Læg resten af flødeskummet ovenpå koldskålen som små, lette flødeskumsskyer.
- Se også opskrift på Risotto med mynte, ærter og asparges