Tomatsuppe med fiskeboller

Tomatsuppe med fiskeboller

En klassisk opskrift på tomatsuppe med fiskeboller.

4 personer

Tomatsuppe med fiskeboller

  • Arbejdstid: ca. 1 time
  • Kogetid: ca. 30 min.
  • 25 g smør
  • 25 g hvedemel
  • 25 g koncentreret tomatpuré
  • ca. 8 dl fiske- eller grønsagsbouillon
  • salt og friskkværnet peber
  • Fiskeboller:
  • 200 g hvid fisk (i filet)
  • 1 tsk salt
  • 1 dl piskefløde
  • 1 æggehvide
  • Fyld:
  • 50 g suppehorn (eller små pastaer, kogte)
  • 1 tomat (små stykker uden kerner)
  • Tilbehør:
  • brød (eller kuvertbrød)

  1. Varm smør i en gryde og drys melet i. Varm igennem under piskning i nogle min. Tilsæt tomatpuré og derefter bouillon og kog i nogle min. Smag til med salt og peber.
  2. Fiskeboller: Skær fisken i stykker og kør den sej med salt i en foodprocessor. Tilsæt æggehvide og derefter gradvist piskefløde, mens maskinen kører, til farsen har fast konsistens.
  3. Bring en gryde med letsaltet vand i kog og skru ned, så vandet blot skælver. Kom fiskefarsen i en sprøjtepose. Tryk på den med den ene hånd og skær små stykker af farsen af til boller. Lad fiskebollerne falde direkte i gryden med vand. Varm igennem i 7-8 min.
  4. Tag fiskebollerne op med en hulske og kom dem i den varme suppe lige før servering sammen med kogte suppehorn.
  5. Servér den rygende varme tomatsuppe med fiskeboller, suppehorn og tomat. Hertil brød.