Jamie Olivers knusende gode vegetarsandwich
Få opskriften på Jamie Olivers lækre vegetarsandwich - lige til at pakke ind og tage med ud i det blå.
2 stk vegetarsandwich
Ingredienser
- 2 fuldkornsboller med frø og kerner
- 200 g sprøde blandede grønsager, f.eks. mini- gulerødder, blomkål, peberfrugt, radiser, agurk, friskbælgede ærter, grønne asparges
- 1 æble
- 1 spsk solsikkefrø
- ½ bdt. dild eller mynte (15 g)
- 1 spsk balsamico
- ekstrajomfruolivenolie
- 2 spsk mager hummus
- 2 spsk hytteost
- ½ moden avokado
- salt, peber
Sådan laver du Jamie Olivers vegetarsandwich
- Sådan gør du:
- 1. Bred et rent klæde ud på bordet. Skyl grønsagerne, og gør dem i stand, fjern kernerne i peberfrugten og æblet, og læg det hele midt på klædet sammen med solsikkefrøene.
- 2. Pluk dilden eller mynten ud over, og saml snipperne af klædet til en bylt. Hold godt fast, og giv den en god gang bank med en kagerulle, så grønsagerne knuses − bliv ved, indtil du synes, grønsagerne har en god og spisevenlig størrelse.
- 3. Kom grønsagerne over i en skål, og vend dem sammen med balsamico og 1 spsk olie, krydr med havsalt og peber. Flæk bollerne, og smør underdelen med hummus og overdelen med hytteost.
- 4. Pil avokadoen, fjern stenen, skær avokadoen i tynde skiver, og fordel dem oven på hummussen. Læg så mange af de knuste grønsager ovenpå, som du kan få plads til.
- 5. Læg lågene på, og pres bollen godt sammen. Server resten af salaten ved siden af − værsgo og spis!