Kylling cashew med grønsagsnudler
En populær ret i det thailandske køkken, som normalt bliver serveret med ris. Min version er i stedet med grønsagsnudler af gul squash. Det er sjovt at lave nudler ud af grønsager, men kræver, at du har en spiralizer-maskine. Du kan også skære squash ud i tynde strimler eller bruge en kartoffelskræller til at lave lange, tynde skiver med.
4
Ingredienser
- 17 g kulhydrat pr. person
- 2 spsk mørk sesamolie
- 500 g kyllingebryst
- 250 broccoli
- 2 fed hvidløg
- 15 g revet ingefær
- 5 forårsløg
- 2 spsk fiskesauce
- 2 spsk tamari
- 2 tsk kokossukker
- 1-2 gule squash, afhængigt af størrelsen
- 100 g ristede, saltede cashewnødder
Sådan gør du:
- Varm olie op i en wok eller en stor pande, og skær kylling ud i tynde strimler imens. Svits kyllingen i den varme olie. Skær broccoli ud i mundrette buketter, og kom dem på panden sammen med revet hvidløg og ingefær. Svits det hele i 4-6 minutter. Skær forårsløg ud i tynde strimler, og kom dem på panden sammen med fiskesauce, tamari og kokossukker. Vend det hele godt rundt, og smag til.
- Rengør squashen, og kør den derefter til nudler på en spiralizer. Kom nudlerne i panden, og bland det hele godt. Servér drysset med grofthakkede cashewnødder.
- TIP! Kan du ikke finde gul squash, kan du sagtens bruge den grønne variant.
- Opskriften er fra kogebogen Low carb - sund og slank med få kulhydrater