Opskrift på kyllinge-ris-salat med stegte løg og valnødder

Kyllinge-ris-salat med stegte løg og valnødder

En mættende salat med asiatisk smag.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    444 Kcal

1

Ingredienser

  • 150 g skalotteløg
  • 1 tsk olie til stegning
  • 10 g valnødder
  • stødt spidskommen, efter smag
  • stødt koriander, efter smag
  • et lille nip stødte nelliker
  • salt og peber
  • 120 g tilberedt kyllingekød
  • 75 g tilberedte ris (gerne brune)
  • 1 granatæble
  • mynteblade.

Sådan laver du ris-salat:

  1. Skær skalotteløgene i fine skiver. Varm en pande op med fedtstoffet. Steg løgene let bløde i et par min, og tilsæt valnødderne.
  2. Krydr med spidskommen, koriander, stødte nelliker, salt og peber. Steg herefter retten videre ved middelvarme i ca. en halv time, indtil løgene er helt brune og karamelliserede.
  3. Skær kyllingekødet i tynde strimler og vend dem i retten sammen med de tilberedte ris. Pynt salaten med granatæblekerner og mynteblade og server.
  4. Prøv også salat af grillede peberfugter med gedeost

Tip

Undlad kyllingekødet og brug rissalaten som tilbehør til kød eller fisk.