Lækker creme brulé

Lækker creme brulé

Der er faktisk ikke så avanceret at lave en creme brulé som man går og tror.

4 personer

Ingredienser

  • Creme brulé
  • 4 spsk. sukker
  • 3 dl piskefløde
  • 1 dl sødmælk
  • korn af 1 stang vanilje
  • 4 æggeblommer
  • Desuden:
  • 4 spsk. sukker

  1. Kog sukker, fløde, mælk, vaniljestang og vaniljekorn op. Lad det trække 5 min., og tag vaniljestangen op. Rør æggeblommerne sammen, og hæld flødeblandingen i. Fordel blandingen i 4-6 ramekinskåle.
  2. Stil dem i en bradepande, og hæld kogende vand omkring, der går 2 cm op ad skålenes kanter. Bag dem på midterste ovnribbe ved 130 gr. ca. 1 time.
  3. Afkøl dem helt natten over i køleskab.
  4. Drys med sukker. Stil dem under ovngrillen, til sukkeret gyldner. Har du en lille gasbrænder, er den optimal at bruge.