Lam med søde kartofler & rosiner
Supernem og smagfuld lammegryde. Jeg bruger lammekød fra køllen, men du kan sagtens bruge kød fra hals eller bov.
4
Ingredienser
- 600 g lam
- olivenolie
- 2-3 løg
- 300 g søde kartofler
- 1 spsk karry
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 2 tsk spidskommen
- 2 dl vand
- 1 håndfuld rosiner
- 65 g pinjekerner
- ½ dl mild hvidvinseddike
- lidt plukket mynte
Sådan laver du lam med søde kartofler & rosiner
- Skær lammekødet i tern, og brun det godt i olivenolie i en stor, varm gryde. Det tager ofte noget tid, fordi kødet først smider lidt væde. Pil imens løgene, og skræl de søde kartofler. Skær løgene i grove både, og kartoflerne i tern. Kom løgene i gryden med det brune lammekød, og lad dem sautere kort. Tilsæt karry, gurkemeje og spidskommen, og lad det varme med, til det dufter (cirka ½ minut). Tilsæt lidt vand, og lad det simre under låg i cirka 45 minutter. Kom eventuelt mere vand i undervejs. Tilsæt kartofler og en smule vand efter behov. Lad det hele snurre under låg i yderligere cirka 45 minutter, eller til kødet er mørt. Tilsæt rosiner de sidste 10 minutter. Kom pinjekerner i, og smag til med eddike og salt. Vend kun forsigtigt rundt i retten, så kartoflerne ikke smatter (de må dog gerne smatte lidt). Server straks toppet med lidt frisk mynte.
- TIP
- Spis retten, som den er! Er du virkelig sulten, er grove ris gode til.
- PRØV OGSÅ: Harira-suppe med kikærter og tomat