Lammemørbrad

Opskrift: Lammemørbrad med grillede asparges og sauce verde

Står den på forkælelse af smagsløgene, så prøv denne opskrift på lammemørbrad med grillede asparges og sauce verde.

Ingredienser

  • Af Pernille Skjødt
  • Lam:
  • 2-3 lammemørbrad
  • evt. mynte eller persille, hakket
  • Sauce verde:
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 spsk kapers
  • 8-9 cornichoner
  • lidt frisk mynte, ca. 5-6 blade
  • 1 lille bundt bredbladet persille
  • 1½ tsk dijonsennep
  • 1 spsk eddike, f.eks. æbleeddike
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • Grillet asparges:
  • 1-2 bundt grønne asparges
  • olivenolie
  • lidt citronskal, revet

Sådan laver du lammemørbrad

  1. Fjern den lille sene fra lammemørbraden.
  2. Brun mørbraden på en pande med olivenolie kort tid ved høj varme.
  3. Skru ned, og steg den 4 minutter på den ene side, og 4 minutter på den anden side (eller læg det brunede lammekød i et ovnfast fad, og steg det ca. 12 minutter ved 200 grader).
  4. Tag det ud, og lad det trække 5-10 minutter.
  5. Tilsæt salt, peber og evt. lidt hakket mynte eller persille.

Sådan laver du hjemmelavet sauce verde:

  1. Pil og hak hvidløg fint.
  2. Hak også kapers, cornichoner og persille og mynte fint.
  3. Rør dijonsennep med hvidløg, eddike og olivenolie.
  4. Tilsæt kapers, cornichon, persille og mynte, og krydr med salt og peber.

Sådan laver du grillet asparges

  1. Knæk den træede bund af aspargesene, og kasser dem.
  2. Pensl aspargesene med lidt olivenolie, og grill dem i 2-3 ­minutter.
  3. Krydr med salt, ­peber og revet citronskal.Anret et fad med grillet asparges, og kom salsa verde henover.
  4. Server skiver af lammemørbrad med grillede asparges og salsa verde.
  5. Server eventuelt brød til eller en salat.