Marinerede kyllingespyd med couscous-salat
Tilsæt et strejf af Mellemøsten til din aftensmad. Det kræver mindre, end du tror.
4
Ingredienser
- *4 kyllingefileter
- 2 fed hvidløg
- 1½-2 tsk ras el hanuot eller anden god krydderiblanding
- 12 træspyd
- Couscous-salat:
- *½-1 granatæble
- ½ citron
- *½ spidskål
- *2½ dl couscous
- 2½ dl kogende vand
Sådan gør du
- Marineret kylling: Skær hver kyllingefilet i 3 stykker på langs, så du i alt har 12 stykker kylling. Pil og hak hvidløg fint. Kom kyllingekødet i en skål, og vend det sammen med hvidløg, salt og ras el hanout.
- Kom træspyd i koldt vand, og lad dem trække – det gør, at spyddene ikke brænder, når de kommer på grill eller i ovnen. Sæt kødet på træspyd, og grill dem på grillpande 6-8 minutter på hver side, eller i ovnen ved 225 grader i 20-25 minutter, til de er gennemstegteog gyldne.
- Couscous-salat:
- Kom couscous i en skål. Krydr med salt, peber, olivenolie og revet citronskal. Hæld kogende vand på, og tildæk med et låg eller en tallerken, og lad det trække 8-10 minutter. Skil couscous fra hinanden ved at køre en gaffel igennem. Lad det afkøle let.
- Skær spidskålen i tynde strimler. Halver granatæblet, og bank kernerne ud med en ske, mens du holder granatæblet over en skål, så kernerne drysser ned i den. Sørg for at der ikke er noget hvidt ved granatæblekernerne, da det hvide er ret bittert. Bland couscous med spidskål, granatæblekerner, citronsaft, olivenolie, og krydr med salt og peber.
- Server de marinerede kyllingespyd med couscous-salaten. Suppler eventuelt med enyoghurtdip, hvis du har lidt yoghurt naturel eller græsk yoghurt i køleskabet.
- Tjek dit basislager
- Opskrifterne forudsætter, at du har lidt forskelligt i dit køkken. Tjek derfor om du har:
- > olie til stegning
- > salt, peber og sukker
- > citron
- > løg, f.eks. skalotteløg og rødløg
- > hvidløg
- > diverse krydderier og blandinger:
- ras el hanout (som kan udskiftes med f.eks. tandoori masala eller anden god krydderi-
- blanding, karry og paprika etc.