Medaljer med flødeskum og frugtgelé
Opskrift på hjemmelavede medaljer lavet på mørdej, toppet med glasur og fyldt med flødeskum.
(4-5 stk.)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Hviletid: 1 time
- Bagetid: ca. 15 min.
- Den rå dej er fryseegnet
- Ingredienser:
- 175 g hvedemel
- 125 g smør
- 1 lille æg
- Glasur:
- 75 g flormelis
- 2 tsk kogende vand
- 1½ dl piskefløde (flødeskum)
- 4-5 tsk frugtgelé
- Pynt:
- citronmelisse
- Mørdej: smuldr mel ogsmør sammen (evt. i enfoodprocessor). Samlmed et lille æg. Læg dejeni køleskab i 1 time,rul den ud og stik 8-10runde kiks ud af den.
- Læg dem på bagepapirog bag dem svagt lysebruneved 175 grader ica. 15 min.
- Rør glasuraf flormelis og lidt vandtil passende konsistens.Pynt halvdelen af kiksenemed glasur.
- Samlmedaljerne lige før servering.Pisk flødeskum,læg det på resten afkiksene, og læg en kiksmed glasur oven påhver.
- Sæt en klat gelépå toppen og pynt medcitronmelisse.