Mokka-chokoladekage
Denne dejlige kage smager kraftigt af både chokolade og kaffe. Den kan holde sig et par dage i køleskabet, men den smager bedst frisklavet.
(8-9 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Bagetid: ca. 30 min.
- Bundene er fryse-egnede
- 200 g mørk chokolade (mindst 60%)
- 100 g smør
- 1 spsk kaffepulver (gerne friskmalede bønner)
- 2 spsk hvedemel
- 5 æggeblommer
- 50 g sukker
- 5 æggehvider
- lidt smør til formen
- Mokkasmørcreme:
- 300 g smør (blødt)
- 2 dl flormelis
- 4 æggeblommer (pasteuriserede)
- 1½ dl stærk kaffe eller espresso
- Pynt:
- chokoladekaffebønner
- Smelt chokolade og smøri en skål over vandbad.Tilsæt kaffepulver ogmel.
- Pisk æggeblommerneskummende og lysemed sukker. Rør chokoladeblandingeni skummetog vend forsigtigt destiftpiskede æggehvideri dejen.
- Fyld dejen i ensmurt springform og bagden i en 150 grader varmovn ca. 30 min., til den ergennembagt. Lad kagenkøle lidt af.
- Mokkasmørcreme: Pisksmør og flormelis lyst oglet. Pisk videre og tilsætæggeblommerne lidtefter lidt. Tilsæt afkøletkaffe lidt ad gangen. Bliversmørcremen for kold,kan den klumpe. Dettekan afhjælpes ved atvarme cremen en anelseop over vandbad. Cremenbliver for flydende, hvisvæsken er for varm, nården røres i.
- Flæk kagen i 2 bunde oglæg dem sammen medmed mokkasmørcremeimellem. Sæt evt. smådutter af smørcreme meden sprøjtepose på toppenog pynt med chokoladekaffebønner.