Moules marinière med fennikel
Muslinger som på en havnekaj i Marseille.
4
Ingredienser
- 1 kg blåmuslinger
- 2 gulerødder
- 2 skalotteløg
- 3 fennikel
- 3 stængler blegselleri
- 3 fed hvidløg
- ½ bundt bredbladet persille
- 1 dl hvidvin
- Pastis eller Pernod efter smag.
- 1 dl piskefløde (kan udelades)
Sådan laver du moules marinière
- Skyl blåmuslingerne grundigt under rindende vand. Fjern ’skæget’ med en urtekniv. Hvis nogle af muslingerne er åbne, skal de kasseres.
- Skær grøntsagerne i fine tern. Skær fennikel i lidt større stykker, så de træder bedre frem i retten. Hak persillen groft.
- Sæt en gryde over ved moderat varme og sauter grøntsagerne i gryden. Tilsæt hvidvin og muslinger, og læg låg på gryden. Damp muslingerne nogle minutter til de åbner sig. Muslinger, der ikke åbner sig skal kasseres.
- Sigt muslingefonden over i en anden gryde og hold muslingerne varme under låg. Smag til med Pastis og evt. piskefløde.
- Hæld saucen over muslingerne og drys med den hakkede persille.
- Servér straks med godt brød til.
- Se også opskriften på havbars på grill med fennikel og krydderurter