Moules marinières: Fantastiske hvidvinsdampede blåmuslinger
Moules marinières - også kaldet hvidvinsdampede muslinger - smager vidunderligt og er faktisk nemme at lave. På blot 25 minutter kan du nemt lave den klassiske ret, der kan serveres med alverdens tilbehør. Mums!
Næringsindhold
- Energi pr. person:367 Kcal
- Fedt:31 %
- Protein:44 %
- Kulhydrat:16 %
2 personer
Total:25 minutter
Ingredienser
- 500 g blåmuslinge
- 1 skalotteløg, hakket
- 1 fed hvidløg, grofthakket
- 2 mellemstore gulerødder, snittede
- 1 spsk. økologisk citronskal, strimle
- 1 tsk. smør
- 1 dl hvidvin
- 1 dl fløde 9 %
- Bredbladet persille
- Salt
- Peber
Sådan gør du:
- Kassér åbne og ødelagte muslinger. Skyl resterende muslinger grundigt, og fjern ”skægget”.
- Svits løg, gulerødder og citronskal i smør i en rummelig gryde, og krydr med salt og peber.
- Hæld vin i gryden, lad den koge op, og læg muslingerne i. Damp dem under låg, til de har åbnet sig – det tager 3-4 minutter – og kassér muslinger, der ikke har åbnet sig. Fordel muslingerne i skåle.
- Hæld fløden i gryden, lad den koge lidt ind, og smag til med salt og peber, før den fordeles over muslingerne sammen med grøntsagerne og den bredbladede persille.