Müslibar med nødder, frø og chokolade
Det er nemt at lave sine egne müslibarer, og de smager helt sikkert bedre end dem du kan købe.
18
Ingredienser
- ½ dl kokosolie eller smeltet smør
- 1 dl flydende honning
- skal og saft af 1 øko-appelsin
- 300 g dadler
- 200 g mandler
- 75 g sesamfrø
- 50 g kokosmel
- 300 g grovvalsede havregryn
- evt 50 g tørrede bær, f.eks. tranebær eller blåbær
- 1 pakke lys eller mørk pålægschokolade
Sådan laver du müslibar
- Tænd ovnen på 130 grader.
- Smelt kokosolien sammen med honning og saften fra appelsinen. Hak dadlerne så fint som muligt, det er nemmest i en foodprocessor. Rør dem derefter sammen med mandler, græskarkerner, sesamfrø, kokos og havregryn. Tilsæt honning-olieblandingen og rør det sammen til en masse. Pres blandingen ned i en bradepande med bagepapir til et ca. 1 cm tykt lag.
- Du behøver ikke at fylde formen helt ud – form dem i en lige firkant. De holder formen under bagning. Bag massen i ovnen til de er gyldne og helt sprøde i ovnen, det tager 1 times tid.
- Lad dem køle let ned, før du dækker overfladen med mørk eller lys pålægschokolade. Når chokoladen er smeltet, skærer du müslibarerne ud i den ønskede størrelse og lader dem køle helt ned, før du putter dem i en lufttæt beholder.
- Se også opskrift på Kokos-banankage.