Opskrift på muslingesalat med koriander og æble

Muslingesalat med koriander og æble

En let og delikat salat, der egner sig perfekt som forret.

4

Ingredienser

  • 800 g – 1 kg blåmuslinger
  • ½ løg
  • 1 gulerod
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 5 dl hvidvin
  • 1-2 æbler (to små eller et stort)
  • 2 stilke bladselleri
  • saften af 1 lime
  • 1 tsk rørsukker
  • lidt knust tørret chili og salt
  • ½ bundt koriander (eller lidt dild og purløg hvis du ikke er vild med koriander)
  • Tilbehør: brød.

Sådan laver du muslingesalat

  1. Skyl muslingerne, skrub dem godt med en køkkensvamp og fjern skægget. Alle muslinger skal være lukkede. Det betyder, at de er levende. Muslinger som er let åbne gives et lille slag på skallen, og hvis de lukker sig, er de levende. Alle åbne og tilskadekomne knuste muslinger smides væk.
  2. Skær løg, gulerod og hvidløg i små tern og steg grønsagerne i olivenolie i en gryde ved svag varme ca. 5 min, indtil det er let mørt. Hæld hvidvin herved og bring vinen til kogepunktet. Tilsæt muslingerne, og damp dem under låg 4-5 min til de er åbne og tilberedte. Muslinger, der ikke åbner sig under dampningen, kasseres. Løft muslinger og urter op af gryden med en hulske og pil muslingerne ud af skallerne. Lad dem afkøle lidt.
  3. Skær æblet i små tern og snit bladselleri i tynde skiver. Rør limesaft sammen med rørsukker, lidt chili og salt. Vend muslingerne, æble og bladselleri sammen med marinaden. Pluk koriander groft og bland dem med muslinger og grønt.
  4. Anret muslingesalaten og servér brød til.  
  5. TIP Brug muslingesaften fra kogningen til en skøn suppe. Kog det sammen med lidt piskefløde og fintsnittede urter, indtil suppen bliver cremet i konsistens og krydr med salt, peber, citronsaft og finthakkede friske krydderurter fx dild eller persille.
  6. Prøv også stegt fisk med ingefær-broccoli, ris og soja