Nem og lækker hønsesalat
Her får du en skøn opskrift på en lækker hønsesalat. Perfekt til julefrokosten, påskefrokosten eller bare til en god søndagsfrokost. Se den nemme trin-for-trin guide til en lækker hønsesalat lige her:
Hønsesalat til 2 personer
Total:45 minutter
Ingredienser
- Hønsesalat opskrift
- Ikke fryse-egnet
- 1 kyllingebryst eller 3 kyllingeoverlår
- 1 økologisk citron
- frisk estragon (eller timian)
- 3 stk. hel sort peber
- ¼ l hønsebouillon (vand + terning)
- 2 spsk mayonnaise
- 3-4 spsk cremefraiche (eller græsk yoghurt eller fromage frais)
- 1 tsk dijonsennep
- salt og friskkværnet peber
- 125 g champignon (i skiver)
- 2 stilke blegselleri (fintsnittede)
- 2 forårsløg (fintsnittede)
- Pynt:
- sprøde salatblade
- og evt. 2-3 skiver bacon
- Tilbehør:
- hjemmelavet brød eller rugbrød
Sådan laver du hønsesalat
- 1. Læg kyllinge kødet i en gryde med et par citronskiver, en kvist estragon og peberkorn. Hæld bouillon ved og giv det et opkog. Skru ned og lad det simre under låg 12-15 min. Tag gryden af varmen, fjern låget og lad kødet køle af i bouillonen.
- 2. Træk skindet af kyllinge-stykkerne og pluk kødet i aflange strimler.
- 3. Pisk mayonnaise og cremefraiche sammen og smag til med citronsaft, sennep, fint-hakket estragon, salt og peber.
- 4. Tilsæt champignon, blegselleri, forårsløg og kyllingekød og smag til med salt og peber.