Nem og lækker hønsesalat

Nem og lækker hønsesalat

Her får du en skøn opskrift på en lækker hønsesalat. Perfekt til julefrokosten, påskefrokosten eller bare til en god søndagsfrokost. Se den nemme trin-for-trin guide til en lækker hønsesalat lige her:

Hønsesalat til 2 personer

Total:45 minutter

Ingredienser

  • Hønsesalat opskrift
  • Ikke fryse-egnet
  • 1 kyllingebryst eller 3 kyllingeoverlår
  • 1 økologisk citron
  • frisk estragon (eller timian)
  • 3 stk. hel sort peber
  • ¼ l hønsebouillon (vand + terning)
  • 2 spsk mayonnaise
  • 3-4 spsk cremefraiche (eller græsk yoghurt eller fromage frais)
  • 1 tsk dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber
  • 125 g champignon (i skiver)
  • 2 stilke blegselleri (fintsnittede)
  • 2 forårsløg (fintsnittede)
  • Pynt:
  • sprøde salatblade
  • og evt. 2-3 skiver bacon
  • Tilbehør:
  • hjemmelavet brød eller rugbrød

Sådan laver du hønsesalat

  1. 1. Læg kyllinge kødet i en gryde med et par citronskiver, en kvist estragon og peberkorn. Hæld bouillon ved og giv det et opkog. Skru ned og lad det simre under låg 12-15 min. Tag gryden af varmen, fjern låget og lad kødet køle af i bouillonen. 
  2. 2. Træk skindet af kyllinge-stykkerne og pluk kødet i aflange strimler. 
  3. 3. Pisk mayonnaise og cremefraiche sammen og smag til med citronsaft, sennep, fint-hakket estragon, salt og peber.   
  4. 4. Tilsæt champignon, blegselleri, forårsløg og kyllingekød og smag til med salt og peber.  

Masser af variationer

Brug de råvarer, der er i sæson: Om sommeren er det f.eks. lækkert med halve cherrytomater og frisk basilikum og i foråret godt med fintsnittet (evt. blancheret) spidskål eller friske asparges og dild.

Hønsesalaten kan også smages til med karry eller paprika og tilsættes  andre grønsager som blancherede grønne bønner, ærter eller rodfrugter, skåret i mundrette stykker.