Nøddebarer
Denne skønne bar er fuld af nødder og quinoa. Den er (næsten kun) sødet med tranebær, der også er det, der får det hele til at klistre sammen.
8-10 stk.
Ingredienser
- Af Louisa Lorang
- 200 g cashewnødder
- 100 g mandler
- 75 g hel quinoa
- 50 tørrede tranebær
- 2 spsk koldt vand
- 3 spsk mørk agave eller flydende honning
- 1 tsk salt
- smagsneutral olie
Sådan gør du
- Bred cashewnødder, mandler og quinoa ud på bagepapir på en bageplade, og rist det hele i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter, til det er gyldent. Lad det hele køle lidt.
- Blend tranebær, vand og sirup i en foodprocessor (eller minihakker), til massen er klistret.
- Hak nødderne groft, og bland nødder, quinoa og tranebærklister sammen med lidt salt, og pres massen ned i en bageform, ca. 15 x 15 cm, smurt med lidt smagsneutral olie.
- Bag det hele ved 100 grader i ca. 30 minutter. Skru op til 200 grader, og bag i yderligere 5-10 minutter, eller til massen ikke er klistret mere. Hold øje, så det ikke brænder på. Tag den ud, og lad den køle helt af.
- Skær den i barer, gerne med en brødkniv, så du kan save, og gem dem i madpapir i en kagedåse eller lignende i op til 1-2 uger.
- Tip: Nøddebaren er skøn at have i tasken eller i madpakken. Undlad dog at pakke den ind i plastik, da den let bliver blød. Skulle det alligevel ske, kan du tørre dem i ovnen igen ved lav varme. Men husk at holde øje.