Nøddebrød
Her er et brød uden mel. Det består udelukkende af frø, nødder, kerner og æg. Det smager super godt – især til ost, men husk, at der er meget energi i sådan et brød her! Ganske almindeligt ristet rugbrød, kan sagtens stå side om side med dette brød.
Ingredienser
- 5 æg (M)
- 1 dl olivenolie
- 2 tsk salt
- 100 g hørfrø
- 50 g chiafrø
- 50 g sesamfrø
- 50 g hampefrø
- 50 g solsikkefrø
- 100 g mandler
- 100 g græskarkerner
- 100 g hasselnødder
- 100 g tørrede figner i strimler
Sådan gør du
- Rør det hele sammen. Lad dejen trække i 10 minutter, og fyld den i en brødform (gerne non-stick). Bag brødet ved 160 grader uden varmluft i ca. 1 time, eller til skorpen er sprød. Lad brødet køle på en bagerist. Bag gerne brødet dagen i forvejen.
PRØV OGSÅ:Gulerodspandekager
PRØV OGSÅ:Bagte tomater med æg