Opskrift på ost som dessert

Ost af 3 slags, med hjemmelavet knækbrød og kvædekompot

Har du ikke lige lyst til en sød dessert, kan du servere ost i stedet for. Her er det 3 slags oste med hjemmebagt knækbrød og kvædekompot.

Ingredienser

  • St. Maure (gedeost)
  • Gruyere Dálpage (komælksost)
  • Tomme de Savoie (komælksost)
  • 100 g membrillo (kvædepure – kan købes i specialbutikker)
  • 1 spsk balsamico
  • Knækbrød (dejen laves dagen før)
  • 20 g olivenolie
  • 65 g hvedemel
  • 70 g durum
  • 75 g vand
  • 5 g salt
  • 2 spsk sherry vineddike.
  • 1 æggeblomme
  • 50 g hørfrø eller forskellige sesamfrø (kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan drysse knækbrød med)
  • lidt havsalt til pynt

Sådan laver knækbrød og kvædekompot med 3 slags oste til

  1. Mix alle ingredienserne på en elektrisk røremaskine eller med en håndmixer. Pakke derefter dejen ind i hus-holdningsfilm og lad det hvile i køleskabet til næste dag. Put rigeligt med mel på bordet og ælt halvdelen af dejen heri. Rul al dejen ud mellem to stykker bagpapir – den skal være meget tynd. Dejen puttes på bage-papir, pensles med æggeblommen og drysses med hørfrø og havsalt. Bag knækbrødet ved 150 grader i ca 20 min.
  2. Blend membrillo og balsamico til en lind pure. Sørg for, at dine oste har stået ved stuetemperatur mindst en time inden servering. Server med kvædekompotten og knækbrødet.