Ost af 3 slags, med hjemmelavet knækbrød og kvædekompot
Har du ikke lige lyst til en sød dessert, kan du servere ost i stedet for. Her er det 3 slags oste med hjemmebagt knækbrød og kvædekompot.
Ingredienser
- St. Maure (gedeost)
- Gruyere Dálpage (komælksost)
- Tomme de Savoie (komælksost)
- 100 g membrillo (kvædepure – kan købes i specialbutikker)
- 1 spsk balsamico
- Knækbrød (dejen laves dagen før)
- 20 g olivenolie
- 65 g hvedemel
- 70 g durum
- 75 g vand
- 5 g salt
- 2 spsk sherry vineddike.
- 1 æggeblomme
- 50 g hørfrø eller forskellige sesamfrø (kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan drysse knækbrød med)
- lidt havsalt til pynt
Sådan laver knækbrød og kvædekompot med 3 slags oste til
- Mix alle ingredienserne på en elektrisk røremaskine eller med en håndmixer. Pakke derefter dejen ind i hus-holdningsfilm og lad det hvile i køleskabet til næste dag. Put rigeligt med mel på bordet og ælt halvdelen af dejen heri. Rul al dejen ud mellem to stykker bagpapir – den skal være meget tynd. Dejen puttes på bage-papir, pensles med æggeblommen og drysses med hørfrø og havsalt. Bag knækbrødet ved 150 grader i ca 20 min.
- Blend membrillo og balsamico til en lind pure. Sørg for, at dine oste har stået ved stuetemperatur mindst en time inden servering. Server med kvædekompotten og knækbrødet.