Ovnstegt kylling med kartofler og tzatziki
En rigtig lækker ret, der både er velegnet til hverdag og til gæster. Kyllingeretten er med græsk inspiration.
(2 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Bagetid: 35 min.
- Ikke fryse-egnet
- 2 kyllingebrystfileter (275 g)
- 300 g store kartofler (i både)
- salt og peber
- ½+½ spsk olivenolie
- 2 rødløg (i både)
- 1 spsk frisk oregano
- eller 1 tsk tørret oregano
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Vend kartoffelbåde med salt, friskkværnet peber og 1/2 spsk olivenolie og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Sæt dem i ovnen ca. 35 min.
- Rør 1/2 spsk olivenolie med oregano, salt og peber. Vend rødløg og kød i oregano-olien og læg det i et ovnfast fad med bagepapir. Sæt det i ovnen 25 min.
- Tzatziki: Flæk 1/2 agurk på langs og skrab kernerne ud. Snit agurken i tynde skiver, vend dem i en skål med 1/4 tsk salt og lad dem trække 15 min.
- Lad agurkestykkerne dryppe af og vend dem i 21/2 dl græsk yoghurt sammen med 1 fed knust hvidløg og friskkværnet peber.