Rabarbertærte
Uhm … dessert
8
Ingredienser
- Tærtedej:
- 200 g hvid hvedemel
- 100 g ricotta
- 100 g smør
- Creme:
- 1 æggeblomme (pasteuriseret)
- 1/4 dl rørsukker
- 11/2 spsk hvedemel
- korn af 1 fed vaniljestang
- 1,5 dl mini- eller letmælk
- 1 dl skyr med vanilje
- 300 g rabarberstilke
- 2 spsk sukker
Sådan gør du:
- Ælt dejen sammen til en fast, blød dej, og stil den koldt en times tid. Rul dejen ud, og beklæd en tærteform af metal og med løs bund eller brug en firkantet form som på billedet. Sæt tærten i køleskabet en times tid, og prik bunden.
- Læg bagepapir på tærtebunden, fyld op med ris, bønner eller linser, og bag tærten ved 225° i 25-30 minutter, til den er gylden og sprød. Fjern papir og fyld.
- Pisk æggeblomme, sukker, mel og vaniljekorn sammen i en gryde med mælk. Bring cremen i kog, og kog den igennem under omrøring. Lad den afkøle, og vend skyren i cremen. Skær rabarberne i stykker, der passer til formen. Læg dem på en plade med bagepapir, drys sukker på, og bag dem ved 125° i 8-10 min., til de lige netop er møre.
- Fyld tærten med creme og rabarber. Server evt. med lidt mynte.
- Energi pr. person: 260 kcal, fedt 42%, protein 10%, kulhydrat 48%