Rødbedesalat med sprød salat og mormordressing
En frisk og skøn salat som smager godt til lam eller kylling. Du kan også vælge atpeppe din dressing op med lidt wasabi-paste. Det smager supergodt til rødbeder og lam.
4-6 personer
Total:10 minutter
Ingredienser
- 1-2 rødbeder
- 2 små hjertesalat
- 1 skalotteløg
- 3-4 spsk eddike, f.eks. balsamico
- 3 spsk olivenolie
- ½ bakke rucola
- 2-3 spsk kapers
- 1 dl mandler
- Dressing:
- 1½ dl cremefraiche 18%
- 1½ tsk dijonsennep
- ½ tsk sukker
- salt og peber
Sådan laver du rødbedesalat:
- Skræl rødbederne, og skær dem i tynde strimler, for eksempel på en mandolin. Skyl og skær hjertesalat i strimler på langs.
- Pil og skær skalotteløg i små tern. Bland rødbedestrimler med eddike, for eksempel balsamico, salt, peber og olivenolie.
- Vend rødbeder sammen med hjertesalat, skalotteløg og rucola, og anret det på et fad, og drys med kapers.
- Hak mandlerne groft, og rist dem gyldne på en tør pande.
- DRESSING: Rør cremefraiche med dijonsennep, sukker, salat og peber. Kom dressingen hen over salaten, og drys med hakkede ristede mandler.
- Server rødbedesalat f.eks. til lammebov eller grillede lammekoteletter.