Se, hvordan du laver hvide asparges med tørret skinke, nye kartofler og boznersauce

Sådan laver du hvide asparges med tørret skinke, nye kartofler og boznersauce

Servérhvide asparges med tørret skinke som forret, på en sommerbuffet eller som del af en salat.

Ingredienser

  • 600 g tykke hvide asparges
  • Boznersauce:
  • 4 æg
  • 3 spsk æblecidereddike
  • 1 lille nip salt
  • friskkværnet peber
  • 1/2 dl god, mild olivenolie
  • 1 bundt purløg
  • 200 g god tørret skinke
  • 400 g små, nye, kogte kartofler
  • Evt. purløgsblomster til pynt

Sådan laver du hvide asparges med tørret skinke

  1. Kog æggene 8 min. og overhæld dem med koldt vand. Del dem i blommer og hvider.
  2. Kom blommerne op i en skål og mos dem. Hak hviderne mellemfint og sæt dem til side.
  3. Tilsæt æblecidereddike, salt og peber, og pisk det hele godt sammen.
  4. Tilsæt olivenolien små dryp ad gangen, mens du stadig pisker kraftigt. Smag til sidst, om saucen evt. mangler lidt mere salt, peber og eddike.
  5. Rør fintsnittet purløg i og hakkede æggehvider i.  Skræl og kog aspargeserne let. Anret de kogte asparges med boznersauce, skinke, purløgsblomster og nykogte kartofler.