Salat af sort quinoa, bolchebeder og kylling
Farverig powersalat, som nydes med groft speltbrød.
4
Ingredienser
- 1,5 dl sort quinoa
- 3 dl vand
- 400-500 g små bolchebeder
- 50-75 g babysalater
- 75 g fast, smuldret gedeost
- 125 g kogt eller stegt øko-kylling
- DRESSING:
- 1 spsk sesamolie
- 1 spsk olivenolie
- 1/4 tsk stødt gurkemeje
- 1 stort fed knust hvidløg
- saft af 1 lime
- salt, peber
- 300 g fuldkornsbrød
Sådan gør du:
- Kog quinoaen efter anvisningen på pakningen, ca. 20 min. Lad den afkøle. Skær bolchebeder i mindre stykker – afhængig af størrelsen og bland derefter quinoa, bolchebeder, salater og gedeost samt kyllingekødet – skåret i små stykker. Rør dressingen sammen og smag den godt til med salt og peber, før den serveres til salaten med fuldkornsbrød.
- TIP! Du kan sagtens bruge rødbeder, hvis du ikke kan få bolchebeder.
- Energi pr. person: 570 kcal, fedt 30%, protein 18%, kulhydrat 52%