Samosa med kylling & mangosalsa

Lækker hjemmelavet samosa med kylling & mangosalsa

Haps. Samosa er Indiens svar på en hurtig snack, der kan købes på mange gadehjørner. Lav dej, og fyld derhjemme – det betaler sig.

16-18 stk.

Ingredienser

  • Fyld:
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • 200 g bagekartoffel
  • 1 kyllingebryst
  • 1 tsk garam masala
  • ½ tsk gurkemeje
  • 1½ tsk groft stødt spidskommen
  • 1 tsk finthakket frisk chili eller lidt tørret knust chili
  • 1 tsk revet ingefær
  • 150 g ærter
  • salt og peber
  • ½ lime, saft heraf
  • Dej:
  • 200 g mel
  • 1 tsk salt
  • 3-4 spsk olie
  • ca. 1 dl vand
  • Salsa:
  • 1 moden mango
  • ½ rødløg
  • ½ agurk
  • 1-1½ tsk finthakket rød chili
  • ½ lime, saft heraf
  • salt
  • olie til stegning af samosa

Sådan laver du hjemmelavede samosa

  1. Fyld:
  2. Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Skræl bagekartoflen, og skær kartoffel og kylling i små tern. Steg løg og hvidløg mørt i en gryde med lidt olie, og tilsæt krydderier, kartofler og kylling. Hæld 1 dl vand ved, og lad det simre under låg, til kartofler og kylling er færdigtilberedt. Tilsæt ærterne, og lad det fortsat simre nogle minutter. Smag til med salt, peber og lidt limesaft. Lad fyldet afkøle.
  3. Dej:
  4. Bland alle ingredienserne til dejen. Ælt dejen godt sammen – brug for eksempel en køkkenmaskine, og lad den hvile tildækket med film over 30-40 minutter.
  5. Salsa:
  6. Skræl mangofrugten, og skær den i små tern. Pil og halver rødløget, og skær det i tynde skiver. Skær agurk i små tern. Bland mango med agurk, finthakket frisk chili, rødløg, limesaft og salt.
  7. Samosaer:
  8. Dej dejen i 8-10 stykker, og rul den relativt tyndt ud i en cirkel. Skær dejen over en enkelt gang, så du har to halvmåner. Stryg lidt vand på den lige kant, og fold dejen over sig selv. Tag dejen op i hånden, og åbn den, så det ligner et kræmmerhus. Kom kartoffel-kyllinge-fyld i, og stryg lidt vand på kanten af lukningen på dejen, og pres dejen sammen med fingerspidserne. Steg dine samosaer gyldne og sprøde i varm olie. Tag dem op, og lad olien afdryppe på køkkenrulle. Server de sprøde samosaer med frisk mangosalsa og koriander.

Tip

Hvis du har travlt kan du købe forårsrulledej eller filodej og folde dem til trekanter.

Samosa er en super god snack til madpakken eller træningstasken.

PRØV OGSÅ: Asparges-minitærte