Sashimisalat: Salat med laks, hellefisk og krebs
Japansk inspireret salat med fisk, avocado og hindbær, der er fatiig på kalorier.
Næringsindhold
- Energi pr. person:400 Kcal
2
Ingredienser
- 100 g røget laks
- 100 g hvidfisk, hellefisk eller lyssej (købt ved en fiskehandleren, beregnet til sushi. Alternativt røget hellefisk)
- 75 g krebsehaler
- 1 pakke ananaskirsebær (eller erstat med friske bær)
- 2 håndfulde friske urter, f.eks. frisk persille eller frisk kørvel eller frisk koriander
- 1 tsk. sesamfrø (alm sesam eller sorte sesamfrø)
- 1 gul peberfrugt
- 1/3 agurk
- 1 moden avocado
- 1-2 gulerødder
- 40 g lakserogn eller stenbiderrogn
- 50 g friske hindbær (kan undlades)
- Dressing:
- 1 tsk wasabipulver eller wasabi-pasta
- saften fra 1 lime
- 1 spsk mayonnaise, f.eks. Graasten
- 1 tsk sesamolie, rapsolie med citron eller alm. rapsolie
- 1 tsk friskrevet ingefær
- salt og peber
Sådan laver du salaten
- Skær fisken i strimler. Frigør ananaskirsebærrene fra deres blade og del dem i halve. Skyl krydderurterne og hak dem fint.
- Rist sesamfrøene på en tør pande til de bliver gyldne i farven. Lad dem køle af. Bruger du sorte Sesamfrø, skal ikke ristes.
- Snit peberfrugten til strimler. Del agurken og skrap fyldet ud med en ske og skær agurken i halve skiver. Skær gulerødder og avocado i skiver.
- Bland dressingen og vend alle ingredienserne sammen til en salat. Pynt med lidt friske bær.
- Se også opskrift på Fyldte kalvemedaljoner og salat med feta.