Opskrift på smurt kalvetatar med sesam og vild brøndkarse

Smurt kalvetatar med sesam og vild brøndkarse

Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg står bag Kirk+Maarbjerg, som fokuserer på enkel dansk gastronomi. Prøv deres kalvetatar med sesamolie og brøndkarse.

4 personer

Ingredienser

  • Af Kirk+Maarbjerg
  • 450 g kalveinderlår
  • 1 spsk sesamolie
  • 2 spsk soja
  • friskkværnet peber
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld lucernespirer
  • 1 lille bundt vild brøndkarse
  • 2 dl vindruekerneolie
  • 2 spsk sesam

Sådan gør du

  1. Kom olie i en lille kasserolle, og varm den op. Friter nu lucernespirerne i olien, til de er sprøde og gyldne. Løft op med en hulske, og dryp dem af på et stykke køkkenrulle, drys med lidt fint salt.
  2. Pil hvidløget, og skær det i meget tynde skiver, steg også dem gyldne og sprøde i olien, og dryp af, og gem til senere.
  3. Det er vigtigt, at de ikke bliver for mørke, da de så bliver meget bitre og tilfører retten en alt for massiv hvidløgssmag, hvad der er synd og skam.
  4. Skyl brøndkarsen, og dryp den godt af.
  5. Efterse kødet for sener, og hak det gennem et hakkehus 2 gange, så det får en helt fin konsistens.
  6. Smag kødet til med sesamolie, soja og friskkværnet peber.
  7. Smør tataren ud i et tyndt lag, og fordel så brøndkarse, ristede hvidløg, lucernespirer og ristede sesamfrø på den.
  8. Drys lidt soja og sesamolie ud over, og server straks. 
  9. Opskriften er fra bogen "Tatar" af Monica Cetti og Lars Ranek. Se mere på Tatar.rocks