Sprængt and med peberrod, stegte æbler og selleri

Sprængt and med peberrod, stegte æbler og selleri

Sprængt and får en helt særlig smag og konsistens − salt, mør og meget lækker.

4

Ingredienser

  • Saltlage
  • 1 l vand
  • 100 g salt
  • 10 g sukker
  • 2 laurbærblade
  • 10 peberkorn
  • 2 andebryster (ca. 600 g)
  • Kogning af and
  • 200 g selleri i grove tern
  • 150 g løg i grove tern
  • 100 g kartofler i grove tern
  • 1 l vand
  • Peberrodssauce
  • Grøntsager fra kogning af anden
  • 5-6 dl vand fra kogning af anden
  • 25 g smør
  • ½ dl fløde
  • 25 g peberrod, friskrevet
  • Tilbehør
  • 10 g smør
  • 300 g selleri i tern
  • 300 g rosenkål, halverede
  • 4 rødløg
  • 300 g æble i tern

Sådan gør du:

  1. Saltlage og and:
  2. Kog alle ingredienser til saltlagen op, og køl lagen af. Hæld lagen over andebrysterne, og stil dem på køl i 8-10 timer eller natten over.
  3. Tag efter hviletiden andebrysterne op af lagen. Kassér lagen. Kom andebrysterne i en gryde sammen med kogeurterne. Kog andebrysterne ved svag varme ca. 40-45 min, til de er møre.
  4. Fjern skindet fra andebrysterne, og skær dem i skiver.
  5. Peberrodssauce:
  6. Kom kogeurterne op i en blender (eller brug en stavblender), og blend dem sammen med lidt af kogevandet ad gangen. Tilsæt fløde, smør samt kogevand, til konsistensen er god. Smag til med peberrod.
  7. Obs: Smag først til med peberrod til sidst, da peberrodssmagen forsvinder ved kogning.
  8. Tilbehør: Smelt smørret og rist selleri, rosenkål, løg og æbler gyldne 8-10 min på panden.
  9. Servering: Servér anden kold eller lun med varm sauce og tilbehør.
  10. Rester af anden kan bruges til smørrebrød sammen med saucen, som kan vendes med flødeskum for en rigtig gammeldags peberrodssalat.
  11. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter