Sprængt and med peberrod, stegte æbler og selleri
Sprængt and får en helt særlig smag og konsistens − salt, mør og meget lækker.
4
Ingredienser
- Saltlage
- 1 l vand
- 100 g salt
- 10 g sukker
- 2 laurbærblade
- 10 peberkorn
- 2 andebryster (ca. 600 g)
- Kogning af and
- 200 g selleri i grove tern
- 150 g løg i grove tern
- 100 g kartofler i grove tern
- 1 l vand
- Peberrodssauce
- Grøntsager fra kogning af anden
- 5-6 dl vand fra kogning af anden
- 25 g smør
- ½ dl fløde
- 25 g peberrod, friskrevet
- Tilbehør
- 10 g smør
- 300 g selleri i tern
- 300 g rosenkål, halverede
- 4 rødløg
- 300 g æble i tern
Sådan gør du:
- Saltlage og and:
- Kog alle ingredienser til saltlagen op, og køl lagen af. Hæld lagen over andebrysterne, og stil dem på køl i 8-10 timer eller natten over.
- Tag efter hviletiden andebrysterne op af lagen. Kassér lagen. Kom andebrysterne i en gryde sammen med kogeurterne. Kog andebrysterne ved svag varme ca. 40-45 min, til de er møre.
- Fjern skindet fra andebrysterne, og skær dem i skiver.
- Peberrodssauce:
- Kom kogeurterne op i en blender (eller brug en stavblender), og blend dem sammen med lidt af kogevandet ad gangen. Tilsæt fløde, smør samt kogevand, til konsistensen er god. Smag til med peberrod.
- Obs: Smag først til med peberrod til sidst, da peberrodssmagen forsvinder ved kogning.
- Tilbehør: Smelt smørret og rist selleri, rosenkål, løg og æbler gyldne 8-10 min på panden.
- Servering: Servér anden kold eller lun med varm sauce og tilbehør.
- Rester af anden kan bruges til smørrebrød sammen med saucen, som kan vendes med flødeskum for en rigtig gammeldags peberrodssalat.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
PRØV OGSÅ: Peking-and med agurk, forårsløg og mynte