Opskrift på stenbiderrogn med agurk og syrnet fløde

Stenbiderrogn med agurk og syrnet fløde

Lav en kold forret med få men gode komponenter, så du ikke skal stå mere i køkkenet end højst nødvendigt. Du kan forberede det meste i forvejen. Her er det den skønne stenbiderrogn med sprød agurk og syrnet fløde.

6

Ingredienser

  • Syrnet fløde
  • 2 dl fløde
  • saften af 1 citron
  • Croutons
  • 4 skiver hvidt brød
  • 2 spsk olivenolie
  • lidt salt
  • Agurk
  • 1 agurk
  • Isterninger.
  • Anretning:
  • 300 g stenbiderrogn, smagt til med salt, peber og citronsaft
  • dild
  • rødløg i skiver
  • olivenolie

Sådan laver du stenbiderrøgn med mayo

  1. Syrnet fløde
  2. Bland fløde og citron og lad det stå lunt i en times tid, til fløden tykner. Pisk den helt stiv med et piskeris.
  3. Croutons
  4. Riv brødet i stykker og rist dem gyldne og sprøde på en tør pande. Tag panden af varmen og vend med olivenolie og salt.
  5. Agurk
  6. Del agurken i to og skær tynde strimler med en skarp kniv, en mandolin eller en kartoffelskræller. Læg skiverne i vand med is, så bliver de helt sprøde og knasende.
  7. Anretning
  8. Anret klatter af den syrnede fløde og stenbiderrogn rundt om agurkeskiverne. Drys med croutoner, rødløg og dild og dryp med olivenolie.
  9. Se også opskrift på Rå grønsagssnacks med estragonmayonnaise.