Stenbiderrogn med agurk og syrnet fløde
Lav en kold forret med få men gode komponenter, så du ikke skal stå mere i køkkenet end højst nødvendigt. Du kan forberede det meste i forvejen. Her er det den skønne stenbiderrogn med sprød agurk og syrnet fløde.
6
Ingredienser
- Syrnet fløde
- 2 dl fløde
- saften af 1 citron
- Croutons
- 4 skiver hvidt brød
- 2 spsk olivenolie
- lidt salt
- Agurk
- 1 agurk
- Isterninger.
- Anretning:
- 300 g stenbiderrogn, smagt til med salt, peber og citronsaft
- dild
- rødløg i skiver
- olivenolie
Sådan laver du stenbiderrøgn med mayo
- Syrnet fløde
- Bland fløde og citron og lad det stå lunt i en times tid, til fløden tykner. Pisk den helt stiv med et piskeris.
- Croutons
- Riv brødet i stykker og rist dem gyldne og sprøde på en tør pande. Tag panden af varmen og vend med olivenolie og salt.
- Agurk
- Del agurken i to og skær tynde strimler med en skarp kniv, en mandolin eller en kartoffelskræller. Læg skiverne i vand med is, så bliver de helt sprøde og knasende.
- Anretning
- Anret klatter af den syrnede fløde og stenbiderrogn rundt om agurkeskiverne. Drys med croutoner, rødløg og dild og dryp med olivenolie.
- Se også opskrift på Rå grønsagssnacks med estragonmayonnaise.