Ærtesuppe med stenbiderrogn
Ærtesuppen har en utrolig smuk grøn farve - og de røde stenbiderrogn pynter endnu mere. Få opskriften på forårets fineste suppe her:
Ærtesuppe med stenbiderrogn til 4 perosner
Total:30 minutter
Ingredienser
- 1 1/2 pose frosne ærter
- ca. 3 dl kogende vand
- 2-3 dl koldt vand
- 2 spsk citronsaft
- 200 g renset stenbidderrogn
- 1 citron, skallen heraf
- 1 stk skalotteløg
- 3 stilke løvstikke
- salt og peber
- evt. ærteblomster til pynt
- 2 spsk citronolie
Sådan laver du suppen
- 1. De optøede ærter blendes med kogende vand i ca 1 min, tilsæt det kolde vand, og blend til den er let og luftig. Tilsæt ca 2 spsk citronsaft. Tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis suppen er for tyk.
- 2. Suppen sigtes og smages til med salt og peber. Stil den på køl, indtil den skal serveres.
- 3. Bland stenbidderrogn, citronskal, fint hakket skalotteløg, fint hakket løvstikke, samt salt og peber.
- 4. Anret suppen i en skål, tilsæt din blanding med stenbidderrogn og pynt med ærteblomster. Dryp citronolien rundt i den anrettede suppe, så det danner små perler.