Tærte med bund af kød
En tærte uden mørdej gør retten endnu sundere.
Næringsindhold
- Energi pr. person:360 Kcal
- Fedt:45 %
- Protein:41 %
- Kulhydrat:14 %
Tærte til 4 personer
Total:1 time
Ingredienser
- Tærtebund:
- 500 g hakket kalv/flæsk (ca. 3-6 %)
- salt, peber
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk chiliflager
- Fyld:
- ½ squash
- 200 g cherry-tomater
- 1 rød peberfrugt
- 1 rødløg
- 10 sorte oliven uden sten
- 2 stilke rosmarin
- 1 spsk olivenolie
- salt, peber
- Andet:
- 2 æg
- salt, peber
- 100 g blød gedeost
Sådan laver du tærte med kødbund
- Sådan gør du:
- 1. Rør hakket kød sammen med salt, peber, oregano og chili. Tryk farsen ud i en tærteform. Bag tærtebunden ved 200 grader, varmluft i ca. 15 minutter. Tag bunden ud, og hæld overskydende væske fra.
- 2. Skær squash, tomater, peberfrugt og rødløg i små tern, og svits det på en pande i olie. Smag til med salt og peber. Hak oliven groft, og tilsæt dem. Hak rosmarin fint, og rør det i fyldet. Pisk æg sammen med salt og peber.
- 3. Fordel fyldet på den forbagte tærtebund, og hæld de sammenpiskede æg over. Smuldr gedeosten henover, og bag tærten igen ved 180 grader, varmluft i ca. 30-35 minutter, eller indtil æggemassen har sat sig.