tærte uden mørdej

Tærte med bund af kød

En tærte uden mørdej gør retten endnu sundere.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    360 Kcal
  • Fedt:
    45 %
  • Protein:
    41 %
  • Kulhydrat:
    14 %

Tærte til 4 personer

Total:1 time

Ingredienser

  • Tærtebund:
  • 500 g hakket kalv/flæsk (ca. 3-6 %)
  • salt, peber
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk chiliflager
  • Fyld:
  • ½ squash
  • 200 g cherry-tomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 rødløg
  • 10 sorte oliven uden sten
  • 2 stilke rosmarin
  • 1 spsk olivenolie
  • salt, peber
  • Andet:
  • 2 æg
  • salt, peber
  • 100 g blød gedeost

Sådan laver du tærte med kødbund

  1. Sådan gør du:
  2. 1. Rør hakket kød sammen med salt, peber, oregano og chili. Tryk farsen ud i en tærteform. Bag tærtebunden ved 200 grader, varmluft i ca. 15 minutter. Tag bunden ud, og hæld overskydende væske fra.
  3. 2. Skær squash, tomater, peberfrugt og rødløg i små tern, og svits det på en pande i olie. Smag til med salt og peber. Hak oliven groft, og tilsæt dem. Hak rosmarin fint, og rør det i fyldet. Pisk æg sammen med salt og peber.
  4. 3. Fordel fyldet på den forbagte tærtebund, og hæld de sammenpiskede æg over. Smuldr gedeosten henover, og bag tærten igen ved 180 grader, varmluft i ca. 30-35 minutter, eller indtil æggemassen har sat sig.