Tiramisu med rabarber
Synes du, den klassiske italienske tiramisu med kaffesmag er lidt tung, så prøv denne herlige forårsvariant med syrlige rabarber.
6-8 personer
Ingredienser
- 600 g rabarber
- 1 dl sukker
- 4 past. æggeblommer (2 bægre)
- 50 g sukker
- 1 vaniljestang
- 250 g mascarpone el. cremefraiche 38 %
- 3 past. æggehvider (2 bægre)
- 2 dl friskpresset appelsinsaft
- 1 dl Grand Marnier
- 20 ladyfingers/savoiardi
- Pynt:
- 2-3 spsk. høvlet mørk chokolade og evt. citronmelisseblade
Sådan laver du tiramisu med rabarber
- Vask rabarberne, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Fordel rabarberne i et ovnfast fad. Drys sukker over.
- Stil dem i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe i ca. 20 min. Hæld rabarber og saft fra dem fra fadet over i en skål, og lad dem køle af.
- Pisk æggeblommerne cremede med sukker og vaniljekorn fra 1 vaniljestang. Pisk mascarponen i.
- Pisk kun kort tid, da mascarponen ellers bliver for flydende. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i.
- Bland appelsinsaft og Grand Marnier.
- Fordel ladyfingers i et dybt fad. Hæld appelsinsaftblandingen over, så kagerne bliver bløde.
- Fordel rabarberblandingen, men gem ca. 1 dl rabarber til pynt. Fordel mascarponecremen over, og pynt med rabarberne.
- Stil desserten tildækket i køleskab 1 times tid. Pynt med høvlet chokolade og evt. med citronmelisseblade.