Tomatkompot
Lækker tomatkompot, der passer perfekt til sommerens stege.
Ingredienser
- 4 modne tomater
- 1 rødløg
- 1 fed hvidløg
- 100 g knoldselleri eller ½ pastinak
- lidt olivenolie
- bladene af 1-2 kviste timian
- 1 spsk tomatpure
- ½ spsk vineddike eller æbleeddike
- ½ tsk sukker
- salt og peber
Sådan gør du
- Hak tomaterne, og pil og snit løg, hvidløg og selleri i tern. Rist løg, hvidløg og selleri i en gryde med lidt olivenolie, til de er møre. Tilsæt hakkede tomater, timian, tomatpure, vineddike og sukker. Lad kompotten simre ca. 20 minutter, og krydr med salt og peber.
- Server tomatkompot i stedet for sauce – f.eks. til denne kalveculotte eller andre typer stege.
- Tip: Kom hakkede friske krydderurter i kompotten; f.eks. basilikum, persille eller lidt frisk estragon.
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter