Culottesteg med gratinerede kartofler og jordskokker
En nem klassiker, hvor både kød og tilbehør skal passe sig selv i ovnen.
4
Ingredienser
- 1 kalveculotte på ca. 1,2 kg
- olivenolie til stegning
- 3 kviste timian
- 2 kviste oregano eller merian
- 2 fed knust hvidløg
- lidt olivenolie
- ½ tsk revet citronskal
- salt og peber
- 750 g kartofler
- 250 g jordskokker
- 1 løg
- 2 kviste timian, plukket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 2 ½ dl piskefløde
- 50 g revet ost
- ¼ tsk muskatnød, revet
- Tilbehør: grøn salat.
Sådan gør du
- Skær scenen af culotten, og rids fedtet på kryds og tværs med en skarp kniv. Brun kødet godt på alle sider i lidt olivenolie på en pande.
- Inden kødet sættes i ovnen, skræl da kartofler, jordskokker og løg, og skær dem i skiver. Læg det hele i et ovnfast fad, krydr med salt, peber, timian og hvidløg og vend det godt sammen.
- Bland fløde og revet ost i en skål, krydr med lidt revet muskat og hæld det over kartoflerne. Bag det i ovnen 45-50 min ved 185 grader, til grøntsagerne er møre.
- Kom kødet i et ovnfast fad, og krydr med timian, oregano eller merian, hvidløg, olivenolie, revet citronskal, salt og peber. Steg nu kødet i ovnen i 35 min ved 200 grader, og lad det hvile 15 minutter før udskæring.
- Skær kødet i skiver, og servér med gratinerede kartofler og jordskokker, samt gerne en sprød grøn salat til. Prøv evt. denne tomatkompot som tilbehør.