Tostadas med tequilatunceviche og guacamole

Tostadas med tequilatunceviche og guacamole

En klassisk sydamerikansk forret med rå-marineret fisk – her lækker frisk tun.

4

Ingredienser

  • Ceviche:
  • 200 g rå tun af sushikvalitet, spørg din fiskehandler
  • ½ rødløg
  • ¼ rød peberfrugt
  • 1/5 kinaradise
  • 1 chili
  • ½ lime, saften
  • 1 cl tequila
  • salt
  • Guacamole:
  • 3 avocadoer, godt modne
  • ½ lime, saften herfra
  • ½ rødløg
  • ½ tomat
  • ½ fed hvidløg
  • ¼ tsk stødt spidskommen
  • ¼ tsk stødt koriander
  • salt

Sådan gør du:

  1. Begynd med at skære tunen i små tern, og kom i en skål. Snit løg, peberfrugt og radise i meget tynde strimler. Hak chilien, eller skær den i skiver. Vend tunen sammen med grøntsager, chili, limejuice og tequila. Smag til med lidt salt, og lad marinere en halv times tid.
  2. Til guacamolen: Skrab kødet ud af avocadoerne med en ske, og kom i en skål. Dryp limesaft over, og mos det sammen med en gaffel. Hak løg og tomat meget fint, og kom det i guacamolen sammen med knust hvidløg, spidskommen og koriander. Smag til med salt. Server nachos med guacamole og top hver af dem med lidt tunceviche.
  3. Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter