Vanilje-citroncheesecake med sommerbær
Den smukkeste sommerdessert, som er den fuldendte finale på en god middag.
Vanilje-citroncheesecake med sommerbær til 8-10 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- Kiksebund til cheesecake:
- 12 digestivekiks
- 2 spsk brun farin
- 100 g smeltet smør.
- Creme til cheesecake:
- 3 blade husblas
- 250 g flødeost
- 250 g mascarpone
- 1 usprøjtet citron, skal og saft herfra
- 125 g flormelis
- 1 vaniljestang, korn herfra
- 4 dl piskefløde
- Servering:
- friske blandede sommerbær
Sådan laver du vanilje-citroncheesecake med sommerbær
- 1. Blend kiks, farin og smør, til massen er omtrent som vådt sand. Smør en springform på 22 cm med fedtstof, og tryk kiksemassen ned i bunden til en ensartet bund. Sæt til side.
- 2. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Vrid vandet fra, og læg husblassen i en skål, som tåler varme, og smelt den over vandbad. Rør flødeost, mascarpone, citronskal og –saft, flormelis og vaniljekorn sammen til en cremet, ensartet masse.
- 3. Vend hurtigt den smeltede husblas grundigt i. Pisk fløden til blødt skum, vend den i flødeostcremen, og hæld cremen på kiksebunden. Lad nu cheesecaken stå og sætte sig i køleskabet i 4-5 timer.
- Før servering pyntes med blandede friske sommerbær. Vælger man at drysse flormelis på, som på billedet, skal bærrene være helt tørre, sæt dem forsigtigt på cheesekagen efter, de er drysset.
- PRØV OGSÅ: Eton mess med råsyltede jordbær
SE MERE:Jordbærsorbet