Onsdag: Pasta med sund kødsovs
Det skal du bruge:
Kødsovs
500 g hakket oksekød
2 dåser flåede tomater
1 spsk. tomatpure
2 gulerødder
1 persillerod
1 løg
1 peberfrugt
1 squash
1 frisk chili
lidt olivenolie
1 spsk. sukker
2 fed hvidløg
1 terning grønsagsbouillon
en håndfuld timian
2 kviste rosmarin
lidt persille
en håndfuld basilikum
salt og peber
Sådan gør du:
Skær gulerødder, løg, persillerod, peberfrugt, squash og chili ud. Svits dem i en gryde i lidt olie. Tag grønsagerne op af gryden, og steg kødet i olie under omrøring.
Når kødet er brunet, tilsættes grønsager, flåede tomater og tomatpure. Tilsæt hvidløg, sukker, bouillon, krydderurter (undtagen basilikum), salt og peber. Lad sovsen småkoge 1 time, gerne længere.
Når kødsovsen er ved at være færdig, tilsættes basilikum. Server kødsovsen med pasta, parmesanost og lidt frisk persille på toppen.
Hvis dit barn piller grønsagerne fra, kan du blende dem sammen med en dåse flåede tomater, når de er svitset.
Tip!
Lav dobbeltportion, så der også er kødsovs til retten torsdag.