Samosaer
(10-12 stk.)
Det skal du bruge
250 g kogte kartofler
1 lille hakket løg
2 fed hvidløg, hakkede
2 dl ærter, evt. fra frost
1 spsk. smør
1 spsk. olie til stegning
2 tsk. stødt spidskommen
1 spsk. karry
salt
4 plader filodej
50 g smeltet smør
Sådan gør du
Mos kartoflerne hurtigt med en gaffel, og rist dem efterfølgende med løg, hvidløg og ærter i smør og olie på en varm pande. Krydr med spidskommen og karry, og smag kartoffelfyldet til med salt.
Pensl filodejen med smør. Fordel fyldet på dejen, nederst og lidt til højre. Fold dejen om fyldet til trekanter. Pensl igen med smør, og bag samosaerne i en 200 grader varm ovn, til de er gyldne og sprøde.
Det tager cirka 15-20 min., men hold godt øje, så de ikke får for meget. Spis samosaerne med raita som aftensmad.
Tip!
Samosaer smager også godt kolde – for eksempel i madpakken.
Raita
(4 pers.)
Det skal du bruge
200 g yoghurt naturel
¼ agurk i minitern
hakkede krydderurter, f.eks. mynte og koriander
salt
Sådan gør du
Rør yoghurt med agurk, krydderurter og salt.
Tip!
Den friske dip går godt til samosaer og anden karrykrydret mad.