Ovnbagt farseret blomkål med tomater
Fyld hulrummene i friske blomkålshoveder med en lækker grøn fars, og bag dem med en sprød topping eller baconskiver. Nyd med bagte tomater, grøn salat og brød.
4 personer
Total:2 timer
Arbejdstid:1 time
Ingredienser
- 2 små eller 1 stort blomkål
- 500-750 g blommetomater
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. sød chilisauce
- 1 spsk. olivenolie
Fars:
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 450 g frossen, hel spinat
- 100 g flødeost
- 100 g revet ost
- 2 æg
- 75 g brødkrumme (eller storflaget rasp)
- muskatnød
- salt og peber
Pynt:
- 2 dl storflaget rasp
- 50 g friskrevet parmesanost
- 75 g smeltet smør
Tilbehør:
- grøn salat og brød
Sådan gør du:
- Skyl blomkålene, og fjern bladene. Snit pæne blade fint, og gem til farsen. Skær det groveste af stokken ud af blomkålen med en spids kniv.
- Bring 3 liter vand og 1 spsk. salt i kog, og kog blomkålene i 5 min. Tag dem op, og lad dem dryppe af.
- Fars: Pil og snit løg og hvidløg, og steg dem blanke i olivenolie. Tilsæt spinat og evt. blomkålsblade, og varm igennem, til væsken er fordampet. Krydr med salt og peber, og afkøl.
- Hak spinatblandingen i en foodprocessor, og tilsæt flødeost, revet ost, æg og brødkrumme. Smag til med revet muskatnød, salt og peber, og fyld farsen i en sprøjtepose.
- Vend blomkålshovederne med bunden i vejret, og sprøjt fars ind i alle hulrum. Læg dem på bagepapir i et ovnfast fad, og sprøjt fars ind mellem buketterne, hvor det kan lade sig gøre.
- Bland rasp og revet parmesanost med smeltet smør, og tryk det fast på blomkålshovederne.
- Skyl tomaterne, skær dem i halve, og læg dem rundt omkring blomkålene. Bland knust hvidløg med chilisauce og olivenolie, og dryp det over tomaterne. Sæt fadet i ovnen ved 175 grader i 40-45 min.
- Server direkte fra fadet med grøn salat og brød.