Ovnbagt græskar med rucola og kylling
3
Total:30 minutter
Ingredienser
- 1 lille hokkaido-græskar
- salt og peber
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 3 kviste timian
- 2 spsk olivenolie
- 3 kyllingebryst
- 3 spsk olivenolie
- 1½ spsk æbleeddike
- lidt knust chili
- 2½ spsk rødløg, finthakket
- ½ bakke rucola.
- Tilbehør: Brød
- Halvér hokaidoen og skrab kernerne ud med en ske. Skrællen kan du sagtens lade sidde på, da den er tynd og kan spises. Skær græskaret i grove stykker og kom det i et stort ovnfast fad eller på en bageplade med bagepapir, krydr med salt, peber, hvidløg, timian og olivenolie.
- Brun kyllingekødet på en pande, til det bliver gyldent og sprødt. Kom kødet ovenpå græskarstykkerne og bag det i ovnen ca. 25 min. til græskarstykkerne er møre og kyllingekødet gennemstegt.
- Rør olivenolie sammen med æbleeddike, salt og peber.
- Skær kyllingekødet i mindre stykker og bland det sammen med græskar, lidt knust chili, rødløg, rucola og olieeddikedressingen.
- Servér retten til aftensmad sammen med groft brød eller servér den som en god frokostsalat.