Ovnbagt laks med nødde-topping, bagte tomater og bulgursalat
De små tomater bliver ekstra smagfulde, når de bages nænsomt ved 125 grader. Vi bager laksen ved samme lave temperatur, så den bliver saftig og lækker.
4
Total:1 time 35 minutter
Arbejdstid:35 minutter
Ingredienser
- ¾ kg laksefilet
- 1 citron (øko)
- 1 spsk. olivenolie
- salt og peber
Bagte cherrytomater:
- 500 g cherrytomater på stilk
- 1 spsk. jomfruolivenolie
- 1 spsk. flydende honning
Bulgursalat:
- 200 g bulgur
- ½ tsk. salt
- ½ liter kogende vand
- 1 stort bundt bredbladet persille
- 16 store mynteblade
- 4 små skoleagurker
- 1 bundt radiser
- 3-4 spsk. jomfruolivenolie
- 2 spsk. citronsaft
- salt og peber
Topping:
- 50 g valnødder
- 4 spsk. hakket persille og mynte
- 2 spsk. finthakket rødløg
- 3 spsk. græsk yoghurt (eller cremefraiche)
Sådan gør du:
- Bagte cherrytomater: Skyl tomaterne, og læg dem på bagepapir i et ovnfast fad. Dryp olie og honning over, og drys med salt og peber. Sæt fadet i ovnen ved 125 grader i 1 time.
- Laks: Skær skindet af laksen, og fjern evt. ben. Del laksen i 4 eller 8 ens stykker. Riv citronskallen fint, og bland den med olivenolie, salt og peber. Smør laksestykkerne med olien, og læg dem på bagepapir i et ovnfast fad. Sæt dem i ovnen de sidste 15 min. af tomaternes bagetid.
- Bulgursalat: Bland bulgur med salt og kogende vand, og lad det trække under låg i 15-20 min., til den er mør. Afdryp i en sigte.
- Skyl persille og mynte, og pluk bladene af stilkene. Hak dem fint, og gem 4 spsk. til topping. Vask/ rens agurker og radiser, og skær dem i skiver.
- Bland bulguren med krydderurter, agurk og radiser, og tilsæt olivenolie, citronsaft, salt og peber.
- Topping: Rist valnødderne på en tør pande i 4-5 min. Hak dem, og bland dem med persille, mynte og rødløg.
- Smør de ovnbagte laksestykker med yoghurt, og drys med valnøddeblandingen. Server med bulgursalat og ovnbagte cherrytomater.