Opskrift på ovnstegt kylling

Ovnstegte kyllingelår

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    650 Kcal
  • Fedt:
    28 %
  • Protein:
    27 %
  • Kulhydrat:
    45 %

4

Ingredienser

  • 12 kyllingeunderlår
  • 2-4 tsk harissa efter smag
  • salt, peber.
  • Mangosalsa:
  • Kødet af 2 mangoer i tern
  • ½ flækket, udkernet hakket agurk
  • 1 bdt forårsløg
  • 1 spsk hakket mynte
  • 2 spsk sød chilisauce.
  • Bulgur:
  • 2½ dl bulgur
  • 2½ dl kogende bouillon
  • 25 g hakkede mandler eller cashewnødder
  • 2 spsk hakket mynte
  • salt og peber.

Sådan gør du

  1. Gnid kyllingelårene med harissa, læg dem på en plade med bagepapir, sæt dem i en kold ovn og tænd ovnen på 225 grader. Steg kyllingelårene møre og sprøde ca. 40 minutter og lav tilbehøret imens.
  2. Bland mango, agurk og forårsløg med mynte og chilisauce, smag til med salt og peber.
  3. Kom bulguren i en skål, hæld bouillon over, dæk skålen med plastfilm og lad den trække, til den har opsuget væden. Rør den løs med en gaffel og smag til med nødder, mynte samt salt og peber . Servér de stegte kyllingelår med salsa og bulgur.