Påske-cheesecake

Påske-cheesecake: Lav en smuk kage til påskebordet

Lav en solgul cheesecake med små lakridspåskeæg som påskens søde indslag. Påskekagen smager skønt af citron, og i kiksebunden er der tilsat et modspil til det syrlige i form af lidt lakrids.

8-10

Total:1 time

Arbejdstid:1 time

Ingredienser

  • 200 g Digestivekiks
  • 100 g smør
  • 1 spsk groft lakridspulver
  • 1 knivspids salt
  • 3 blade husblas
  • 1 dl citronsaft
  • 300 g flødeost naturel
  • 100 g sukker
  • ¼ tsk vaniljepulver
  • 3 dl piskefløde
  • 2½ blade husblas
  • 100 g citronsaft
  • 100 g sukker
  • Evt. lidt gul konditorfarve
  • Små lakridspåskeæg
  • Grøn skovsyre

Sådan gør du:

  1. Beklæd en lille springform (18 cm) med bagepapir i bunden, og sæt et stykke lagkageplast fast langs indersiden af formen.
  2. Knus kiksene i en minihakker. Smelt smørret, og rør det sammen med kiksekrummer, lakridspulver og salt. Hæld blandingen i formen, og pres den ud i bunden med bagsiden af en ske. Sæt bunden på køl i 1 time.
  3. Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Varm citronsaften op i en gryde til lige under kogepunktet. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i citronsaften, til den er helt opløst. Tag gryden af varmen, og lad citronsaften køle af, til den er fingerlun.
  4. Pisk flødeost, sukker og vaniljepulver luftigt i en skål med en elpisker. Pisk fløden til blødt skum i en anden skål. Vend forsigtigt den lune citronsaft i flødeosteblandingen, og vend herefter flødeskummet i ad flere omgange, til cremen er jævn og ensartet.
  5. Hæld cremen over kiksebunden, glat overfladen, og sæt den i fryseren i mindst 4 timer.
  6. Citrongelé: Læg husblas i blød i koldt vand. Varm citronsaft og sukker op i en gryde, til sukkeret er opløst. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme saft. Tilsæt 1-2 dråber gul konditorfarve, hvis geléen skal have en mere kraftig gul farve. Lad citronsaften køle af i 10 minutter, så den stadig er flydende, men ikke alt for varm.
  7. Hæld geléen oven på cheesecaken i en tynd stråle, så den fordeler sig jævnt. Sæt kagen på køl, til geléen har sat sig, og sæt den derefter tilbage i fryseren
  8. Befri kagen for springform og lagkageplast, mens den er frossen, så får den pæne lige kanter. Anret kagen på et fad, og sæt den på køl i 2-3 timer, til den er tøet op. Pynt kagen med hele og knuste lakridspåskeæg og grønne skovsyreblade lige inden servering.