Stor cookie med påskeæg

Påske-cookiecake

Overrask familien og venner med sjove påskeæg. Her har vi bagt en kæmpe cookie, der både er formet som et påskeæg og også er pyntet med små, farverige æg. Påske-cookiekagen er et sikkert hit hos både børn og barnlige sjæle.

1 stk.

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 2 spsk. sirup
  • 1 lille æg
  • 125 g hvedemel
  • ¼ tsk. salt
  • 1½ tsk. vaniljesukker
  • 120 g havregryn
  • ¾ tsk. natron

Pynt:

  • 1 pose kongemandler fra Toms

Sådan gør du:

  1. Pisk smør, sukker og sirup godt sammen med en håndmikser. Pisk ægget i ca. 1 min.
  2. Kom hvedemel, salt, vaniljesukker, havregryn og natron i. Rør ca. 2 min.
  3. Fordel dejen i 1 æggeformet cookie på bagepapir ca. 1 cm høj.
  4. Bag kagen ved 175 gr. ca. 15 min.
  5. Tag kagen ud og fordel straks kongemandlerne over, og tryk dem let ned i kagedejen. Lad kagen afkøle.

Tip:

Server hele kagen på bordet, og lad selv gæsterne brække stykker af den imponerende cookie.

Påsketraditioner

Traditionen med påskeæg går langt tilbage i tiden. Ægget har symbolsk stået for frugtbarhed, sundhed og nyt liv. I dag er de fleste påskeæg lavet af chokolade. Påskeharen har i nogle familier gemt påskeæggene, så børnene skal finde dem. Skikken med påskeharen går helt tilbage til 1700-tallets Holland og Tyskland.